Nyheter

Forskning kring alternativa mätmetoder

12 februari, 2018

Vid Luleå Tekniska Universitet pågår forskning kring alternativa mätmetoder för att detektera felkopplingar och tillskottsvatten. Om denna forskning berättade doktoranden Oleksandr Panasiuk vid STVF Teknikträff.

Läs mer

Tre dödsfall per år är tre för mycket

9 februari, 2018

Tre dödsfall, 100-200 olyckor, fem till tiotusen tillbud. Och allt detta varje år på grund av bristande säkerhet i arbete med brunn och schakt. De siffrorna kunde Seth Lundgren, VD för Kojapo visa för deltagarna på STVF:s teknikträff vid Arlanda.

Läs mer

ID06 Kompetensdatabas

8 februari, 2018

Vem som helst ska inte vistas på byggarbetsplatser. Därför finns ID06, systemet för elektroniska personalliggare i byggbranschen. 70 000 företag använder nu ID06-systemet och det finns över 700 000 aktiva ID06-kort. Sedan april ifjol finns nu också en databas för yrkesrelaterade utbildningsbevis, ID06 Kompetensdatabas.

Läs mer

Stora pengar redan vid små läckor

7 februari, 2018

Det är allas gemensamma ansvar att täta vattenläckor så snart de upptäckts. Oavsett av vem. Det var kärnan i Matz Malmgrens föredrag på STVF Teknikträff. Han har 35 års erfarenhet av läcksökning och arbetar både som föreläsare och med utbildningar i ämnet.

Läs mer

Vart är STVF på väg?

6 februari, 2018

I samband med STVF Teknikträff 2016 anordnades grupparbeten för medlemmar för att staka ut framtiden och vart organisationen är på väg. Christer Silver Holmberg, medlem i STVF:s arbetsgrupp, kunde berätta om slutsatserna vid senaste teknikträffen 1-2 februari vid Arlanda.

Läs mer

Varierat program på STVF:s teknikträff

5 februari, 2018

Drygt 120 deltagare bänkade sig under februaris två första dagar för att delta i STVF:s teknikträff på First Hotel Arlanda. Förutom ett omfattande och varierat program fanns även möjligheten att uppgradera sin auktorisation för mark och/eller fastighet.

Läs mer