Nyheter

Ny intressegrupp för läcksökning

3 juli, 2018

SSTT styrelse tog beslut i början av juni att bilda en ny intressegrupp för läcksökning och kommer inleda diskussioner efter sommaren hur gruppen ska verka inom organisationen.

Läs mer

Eva behövde mer kunskap om läcksökning

12 juni, 2018

Eva Bergman från Kristinehamn var en av de 16 deltagarna på grundkursen i läcksökning, som Svenskt Vatten arrangerade med Matz Malmgren från HAMAFO Teknik som kursledare 4-5 juni. Som nyanställd behövde Eva mer kunskap för att klara sitt arbete i hemmakommunen.

Läs mer

Grundkurs i läcksökning varvar teori och praktik

11 juni, 2018

Den 4-5 juni arrangerade Svenskt Vatten grundkursen i läcksökning med Matz Malmgren från HAMAFO Teknik som kursledare. Kursen varvade teori i hotellet vid Globen i Stockholm med praktiska övningar vid Stockholm Vattens läcksökningsanläggning Sommarro, ett stenkast från Norsborgs vattenverk.

Läs mer

STVF firar 30 år med mässresa

28 maj, 2018

STVF tänker i nya banor och bjuder in till den mest optimala mässan i branschen, RO-KA-TECH. Ett oslagbart stort utbud, från små smarta tillbehör till komplett bestyckade fordon.

Läs mer

Enda tettere bånd mellom SSTT og RIN

16 maj, 2018

Samarbeidet mellom Rørinspeksjon Norge og SSTT vil bli ytterligere styrket når lederen av RIN, Peer Christian Nordby, nå også er valgt inn som varamedlem til styret i SSTT.

Läs mer

Vinst både för beställare och rörinspektörer

26 april, 2018

Den 14e november arrangerar Svenskt Vatten kursen ”Rörinspektion för beställare”. Kursledare är Anne Adrup, Sweco, och Christer Silver Holmberg, Botkyrka kommun – båda medlemmar av SSTT:s svenska arbetsgrupp. Kompetensen bland beställare av rörinspektioner är nämligen mycket varierad och det vore en vinst både för beställare och rörinspektörer om kunskapen var jämnare och i vissa fall högre.

Läs mer

Skövde arbetar proaktivt med ledningsnäten

25 april, 2018

Ifjol hade Skövde kommun 12 stycket avloppsstopp. Det gör bedömning av Skövde till ”mycket god” av Svenskt Vatten. Bakom resultatet ligger ett mångårigt förebyggande arbete.

Läs mer

En bauta i skandinavisk VA har tatt farvel

24 april, 2018

En av de fremste frontfigurer i skandinavisk VA, Arve Hansen, døde natt til torsdag 19.april på Drammen helsehus etter lang tids sykdom. -Arve gikk bort så alt for tidlig, bare 64 år gammel. Likevel er det få som har utrettet så mye for synliggjøring og kompetanseheving innen VA faget i Skandinavia, sier leder i Rørinspeksjon Norge, Peer Christian Nordby.

Läs mer

Databas ovärderlig för planeringen

15 mars, 2018

Sedan 2008 filmar Botkyrka kommun sitt ledningsnät i egen regi och all information samlas i VA-Banken.

Läs mer

Många utmaningar i en växande storstadsregion

12 mars, 2018

Politikerna i Stockholm har bestämt att huvudstaden ska vara en av de mest hållbara städerna i Europa. Det är en utmaning för Stockholm vatten och avfall, SVOA, eftersom de äldsta delarna i ledningsnätet är från 1860-talet – och fortfarande i drift.

Läs mer